måndag 22 oktober 2012

Vad är en interaktiv projektor?


Vad är det?
En interaktiv projektor fungerar som en projektor som via datorn är uppkopplad mot internet och den monteras ovanför whiteboardtavlan. Ytan som projiceras är "klickbar" dvs du kan med en penna klicka dig fram som på en smartphone/ surfplatta. Den kopplas till en dator och du kan alltså visa sådant du har på datorn eller direkt från internet.

Programvara?
Vi har även köpt en programvara som heter ITP whiteboard som när som helst kommer att "skjutas ut" till lärardatorerna. När du öppnar programmet i datorn kan du skriva på whiteboarden och spara en eller flera sidor och ta fram vid ett senare tillfälle alternativt skicka det som en PDF fil till en elev som inte kunnat vara med på en genomgång.

Utbildning?
Utbildning i projektorhantering och programvaran på totalt 3 timmar kommer att äga rum v49 och det är 45 personer totalt från alla skolor som kommer att utbildas och bli "superanvändare".

Jag kommer i veckan att göra en film som visar hur du kör igång projektorn. Det finns en film som heter Kabelkurs här på bloggen som visar hur du kopplar in kablarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar