fredag 14 september 2012

Interaktiva projektorer - montering!

Vecka 39 påbörjas montering av de 110 projektorerna som är upphandlade till Kiruna kommuns skolor. Alla skolor kommer att få projektorer men i olika stor omfattning. Det betyder att du genom projektorn kan visa allt du har i din dator plus använda programvaran som hör till. Högtalare kommer också att monteras. Programvaran kommer att skickas ut centralt till lärardatorna och heter ITP Whiteboard. Klicka på länken och läs under Produkter. Här kan du läsa mer.

Det kommer att utbildas sk superanvändare dvs på varje skola får någon/några en halvdags utbildning i projektorns och programmets användning. Det kommer att ske under sen-hösten.

I och med att det är så pass många projektorer och berör ALLA skolor så kommer det att ta kanske fram till jul innan alla projektorer är på plats och innan programvaran är på plats. Sikta in er på att till vårterminen så ska det fungera.

Snälla ha tålamod när montörerna kommer. Det kommer att innebära störningar - undervisning kan inte pågå när de borrar i väggen. Montering kan ta 3-5 timmar beroende på väggmaterialet bland annat. Tänk på att det kommer något gott ut av det!

Först ut är Triangelskolan och vi börjar med högstadiets klassrum. Därefter blir det Högalidskolan med start tidigast vecka 40.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar