torsdag 6 september 2012

Nu är det på gång! Interaktiv projektor i Kiruna kommun!

Nu monteras idag den första interaktiva projektorn i Kiruna kommuns skolor!

Under höstterminen kommer 110 projektorer att monteras upp. Om allt går som det ska så är de på plats innan terminen är slut. Det är en del som ska fixas innan - är väggen "ren", whiteboarden tillräckligt stor, finns el nära tavlan, finns nätverksuttag nära tavlan osv osv. Men vi jobbar på så snabbt vi hinner!

Alla skolor i kommunen kommer att ha - i olika stor grad - interaktiv projektor i klassrum. Så här kommer det att se ut. Projektorn sitter monterad ovanför whiteboard och när du slår igång den så exponeras bilden på din whiteboard. Vid sidorna sitter högtalare. Du kopplar din dator mot projektorn via kablarna och sen kopplar du datorn till internet via kabel. Nu kan du visa världen på tavlan!

ca 30 sk "superanvändare" kommer i slutet av hösten att utbildas så att det finns minst en per skola som har gått halvdagsutbildning i hur man kan använda projektorn och medföljande programvara. Om din skola inte har någon kollegahandledare kanske du är intresserad av att bli en "superanvändare"?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar