tisdag 18 september 2012

Nya Raketskolan interiör

Idag har jag varit och kollat in lämplig placering i klassrummen av interaktiva projektorer på Nya Raketskolan. Hur högt eller hur lågt ska den monteras så att både elever och lärare får en bra arbetsmiljö? Hur stor bild är lämplig i en sal som kan rymma 40 elever samtidigt?  Visst blir det fint!

2 kommentarer:

  1. Det ser snyggt ut! Jag gillar de rundade hörnen... En projektorbild behöver nästan vara större än bilden som får plats på en klassisk vit duk. Med 25 elever i ett ordinärt klassrum, så har de som sitter längst bak problem med att se det som visas. Skulle nästan vilja dubbla bredden... Takbelysningen får inte hänga i vägen och de som sitter långt fram får heller inte hamna i synfältet. Svår balansgång, det där... Visst blev det en projektor i varje klassrum?!

    SvaraRadera
  2. Precis. Jag tittade på att köpa en bredare wb.. Frågan är hur den blir att arbeta med när bilden kommer att var lägre ned - skyms bilden av de som sitter längst fram och höjden - når man att "klicka" även där". Det ska vara 39 projektorer på Nya Raket så det blir från F-9. Om vi har räknat rätt! Belysningen såg inte ut att vara i vägen.

    SvaraRadera